skip to Main Content

Upptäck regionen Attika

❓Om regionen: Regionen Attika är den mest befolkade regionen i Grekland och landets handelsnav. Den regionala och nationella huvudstaden i Aten är Greklands största stad och en av de äldsta i världen, med en registrerad historia som går 3400 år tillbaka. I den klassiska världen var Attika ett centrum för filosofi, konst och lärande, Attika anses även vara den västerländska civilisationens och demokratins vagga.
🍴🍷Mat & dryck: Attika, bortsett från sina fornlämningar och historia, är en region med sällsynt naturlig skönhet och ett underbart klimat, lämpligt för utveckling av växter som inte ens växer på många andra platser. Attikas land och hav förser oss med alla slags varor. “Korg i regionen Attika” inkluderar trädgårds- och växthusväxter, vin, blomväxter, pistagenötter, honung, får- och getmjölk och köttprodukter, ägg, fikon, olivolja, oliver, honung samt traditionella produkter.
☀️Turism : Regionen är landets turisthuvudstad, tack vare dess rika kulturarv, milda klimat och status som Greklands transportcentrum. Miljontals människor från hela världen kommer till Attika för att besöka Akropolis med dess underbara monument samt många andra viktiga platser av arkeologiskt intresse. Gästerna är ivriga att studera dess historia, för att ansluta det förflutna till nuet.
💡Kuriosa: Aten är en del av regionen Attika och olivträdet ansågs vara dess heliga träd. Aten fick namnet från Athena, krigsstrategins och visdomens gudinna, hon identifieras i den romerska mytologin som gudinnan Minerva. Hon fick alltid sällskap av sin uggla och segergudinnan Nike.
Close search
Cart
Back To Top