skip to Main Content

Upptäck regionen Epirus

❓Om regionen: Epirusregionen domineras av bergskedjan Pindos som delar västra och östra Grekland. Det är en naturskön region som anses vara en av de sista riktigt vilda områdena i Europa. Det är glesbygd, med de flesta invånare i sina större städer som Ioannina och Arta. Båda städerna går tillbaka till det bysantinska riket, då de fungerade som ledande handels- och transportnav för regionen.
🍴🍷Mat & dryck: Regionens ekonomi stöds i stort av boskapsskötsel och Epirus är en stor producent och exportör av kött och mejeriprodukter. Regionen erbjuder också ett brett utbud av jordbruksprodukter, såsom oliver, olivolja, honung, apelsiner, vin, örter, fisk, traditionell pasta och pajer.
☀️Turism : Under de senaste åren har den robusta skönheten i regionen, dess vilda djur och dess natursköna byar med traditionella stenhus lett till utvecklingen av en blomstrande turistindustri.
Särskilt ekoturismen som som har dragit ett växande antal besökare från norra Europa och tack vare mångfalden i sin naturliga miljö har besökaren chansen att kombinera olika semestrar på en och samma resa. Från fjällturism när den är som bäst till den mest kompletta sommarupplevelsen på områdets stränder som i sig sträcker sig från öde kuststräckor till en kosmopolitisk mötesplats.
💡Kuriosa: Oraklet i Dodona, nära Ioannina, var det äldsta oraklet i antikens Grekland och det näst mest prestigefyllda efter Delphi. Det är också hem för floden Acheron som var känd som “veens flod” och var en av de fem floderna i den grekiska underjorden.
Close search
Cart
Back To Top