skip to Main Content

Upptäck regionen Makedonien

❓Om regionen: Regionen av Centrala Makedonien är den största och näst mest befolkade regionen i Grekland. Det rankas som nummer ett i Grekland inom jordbruksproduktion, liksom i export av livsmedel och jordbruksprodukter. Centrala Makedoniens BNP andel av regionens landsbygdsekonomi ligger stadigt över 25%. Centrala Makedoniens primärsektor står också för 26% av primärsektorn på landsnivå.
🍴🍷Mat & dryck: Centrala Makedoniens region har ett imponerande utbud och mängd av jordbruksprodukter tack vare dess rika jord och mikroklimatiska förhållanden. Dessa inkluderar frukt, grönsaker, olivolja, oliver, spannmål, baljväxter, honung, kött, fisk, mejeriprodukter, örter, ris, viner och spritdrycker, pasta, pajer, godis, ett stort utbud av bearbetade produkter och ett mycket intressant kök, en riktig mosaik av grekiska, judiska, arabiska, slaviska, armeniska och ottomanska recept.
☀️Turism : Hundratals kilometer av sandstränder med kristallklart vatten, grönskande tallskogar, höga berg som kombineras med arkeologiska platser, museer, pittoreska bergsbyar och vinterorter, för att göra Greklands mest populära destination året runt på det grekiska fastlandet. Thessaloniki, har röstats fram gång på gång som en av de bästa besöksdestinationerna i världen och dess gastronomiska mångfald talar för sitt multietniska förflutna.
💡Kuriosa : En av dess städer, Pella, var födelseplatsen för Alexander den store och ett av dess berg, Olympus, ansågs vara de gamla grekiska och romerska gudarnas residens.
Close search
Cart
Back To Top